Benedict Carey, uzun yılların eğitim araştırmalarını ve dönüm noktası çalışmalarını elekten geçirerek beynimizin bilgileri nasıl özümsediği ve sakladığı hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarıyor.
-Her defasında aynı sessiz odayı ve çalışma masasını tahsis etmek, çalışmanın gerçekten de iyi bir yöntemi mi?
-Rutin çalışma düzeninizi değiştirmek, geri alım (hatırlama) gücünüzü geliştirebilir mi?
-Tekrar yapmak gerekli midir?
Bu sorulara cevap arayan Carey, yoğun bir şekilde çalışmayı zevksiz bir iş olmaktan çıkarıp günlük hayatımızın bir parçası haline getiren derin bir stratejiler okyanusu keşfediyor. Yeni bir beceriyi öğrenirken konuları ve kavramları harmanlamanın akıllıca olduğunu ve bir sunum hazırlarken gece geç saatlere kadar çalışmak yerine sabah erkenden kalkıp ineklemenin neden daha mantıklı olduğunu açıklıyor. Eğer beynimiz bir öğrenme makinesiyse o zaman çok tuhaf bir şekilde işliyor ve Carey bu tuhaflığı nasıl avantaja dönüştürebileceğimizi gösteriyor.
"Nasıl Öğreniriz?, öğrenmeye yeni bir yaklaşımdan daha fazlası; hayatın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmanın bir kılavuzu da! Kim böyle bir esere ilgi duymaz ki?"
-Scientific American-
"Hafıza bilimi hakkında bilinenlerin çoğunu bu kadar güzel bir şekilde derleyen ve tatbiki son derece kolay tavsiyelerle buluşturan başka bir kaynak okumadım."
-Daniel T. Willingham, Virginia Üniversitesi'nde psikoloji profesörü-
Sayfa Sayısı: 304
Garanti Kredi Kartları
Butik Yayıncılık © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır